Roy Stolze Racing

De eerste klap.....

Na een noodgedwongen stilte van enkele maanden konden we afgelopen weekend eindelijk beginnen met de GK4 competitie van 2020, en wel in de mooie Belgische Ardennen op het beroemde Spa-Franchorchamps. 

Na zeer goed verlopen trainingen op de vrijdag was het zaterdag een dag van verplichte rust en voorbereiding. Eén van de Corana maatregelen was dat zowel de kwalificatie als de wedstrijd zelf op zondag werd gehouden.

In een vol deelnemersveld van 33 karters werden de eerste competitiemeters van Roy in de Senior klasse sterk aangevangen door zich in het voorste gedeelte van het deelnemers veld te mengen, echter nog net buiten de top 10. De rondetijden deden echter niets onder voor de echte toppers en continu waren de tijden ronduit goed te noemen. 

De finale race mocht daardoor vanaf een 12de plek gestart worden. De snelheid was er zeker maar de omstandigheden waren zeer verraderlijk door een lichte miezerregen die heel even de baan op sommige plaatsen glad genoeg maakte om onherroepelijk in het grind te belanden. 

Roy is in deze situaties altijd sterk en wist uiteindelijk naar een hele nette 8e plaats algemeen door te schuiven. Zeer volwassen gereden en dus goede zaken gedaan in de openingsrace van het seizoen: 8e  algemeen, 2e Rookie…… Heel erg blij mee.

Uiteraard zijn wij Team Kuijer Racing en alle sponsoren zeer dankbaar voor hun support, waardoor wij weer zo sterk op de baan kunnen presteren. Maar deze eerste beker van het seizoen willen wij graag opdragen aan 1 sponsor in het bijzonder: Aat van Zijl van Maesstad Verzekeringen. Afgelopen winter werd Aat erg enthousiast over de verhalen van Roy`s kart carrière tot nu toe en hij zei dan ook gelijk toe in 2020 Roy financieel te willen ondersteunen in zijn doel om Rookie kampioen in de Senioren klasse te worden en daarnaast zo hoog mogelijk te eindigen in het algemeen klassement. Helaas is Aat enkele weken geleden plotseling overleden mede ten gevolgen van een zwaar auto ongeluk. Door de Corona vertraging in het kampioenschap heeft hij dus geen getuigen mogen zijn van Roy`s eerste succes in het gestelde doel. Dus bij deze is de eerste beker van 2020 voor jou Aat……. Bedankt en R.I.P. !!


Volgende race: 25/26 Juli – Genk – België 

Delen mag hoor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *